Skindød af Tess Gerritsen

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. ]

En uidentificeret kvinde lader til bare at være endnu et kadaver i lighuset, indtil retsmediciner Maura Isles ser liget åbne øjnene.
Den meget levende kvinde bliver kørt til hospitalet med fuld udrykning, hvor hun, med chokerende kold præcision, myrder en sikkerhedsvagt og tager flere personer som gidsler … En af dem er den meget gravide patient, Jane Rizzoli.
Mens de anspændte timer tikker afsted, allierer Maura sig med Janes mand, FBI-agenten Gabriel Dean, for at finde frem til den mystiske morders identitet, men sagen stikker meget dybere end bare en almindelig gidseltagning.
Kun Jane, der er fanget med en bevæbnet galning, har nøglen til at løse mysteriet. Og kun hun kan løse det, hvis hun altså overlever natten.
Det er altid rart med en bog i spisepausen, hvis man alligevel er den eneste i køkkenet, så det var en no-brainer at gå i gang med den her en dag, den lå på Mofibo. Hvad jeg så ikke lige havde forventet var, at der stod 21% læst, da jeg lidt senere kom tilbage til virkeligheden. Jeg havde på ingen tid slugt 80 sider!

Vi starter bogen med en højgravid Jane, der til sidste minut inden sin barsel, sender skurkene bag lås og slå, og med Moira, der får en ubehagelig overraskelse, da et lig i køleboksen viser sig slet ikke at være dødt! Snart er vi viklet ind i et spind af forvirring og løgne, mens Jane og resten af hospitalsafdelingen holdes gidsel, og Maura og Janes mand, Gabriel må stå og bide negle udenfor. Men historien, der føles som et hæsblæsende afsnit af en TV krimi, stopper slet ikke her. Hvem er den mystiske kvinde, der vågnede op til live igen - og hvem er de mænd, der gentagne gange har forsøgt at dræbe hende? Noget langt mere grusomt lurer i mørket, og hvem kan man stole på?

Det er slet ingen hemmelighed, at jeg er gået hen og blevet storfan af Gerritsen, og bog 5 her slår ingen skår i min glæde. Den er endnu en gang velskrevet og helt umulig at lægge fra sig, selvom den dog tabte pusten en anelse efter den første større aktion. Men historien er relevant og samfundsaktuel (desværre).

God fornøjelse!


SKINDØD
Rizzoli & Isles #5
af Tess Gerritsen
ISBN13: 9788776778989
400 sider / Udgivet den 23. november 2017
Original titel: Vanish [2005]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen