Spellslinger af Sebastien de Castell

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget / hørt som lydbog på Mofibo. ]

Kellens sektensårs fødselsdag nærmer sig, og det samme gør de fire magiske prøver, der én gang for alle afgør, om han kan blive en magtfuld jan’Tep-mager eller om han vil blive udstødt af sin familie og venner som sha’Tep-tjener. Der er bare et problem. Kellens magi er ved at forsvinde. For at undgå total ydmygelse, forsøger Kellen at snyde sig gennem en magisk duel. Men da en mystisk fremmed kommer til byen, udfordrer hun Kellen til at gå helt nye veje.
Den fremmede, Ferius Parfax, er argosier – en rejsende, der lever af sin kløgt og de tre sæt spillekort, hun altid har på sig. Hun er besværlig og uforudsigelig. Men hun er måske Kellens eneste håb.
Det lykkedes mig i første omgang at overbevise mig selv om at bogen her var noget med cowboys, der brugte magi i stedet for pistoler. Det er ... ikke helt korrekt, men der er lidt om det alligevel.

I bogen følger vi anti-helten Kellen, der er kort tid fra sin 16-års fødseldag - en skæbnesvanger dag, hvor han vil blive udstødt og overladt til et kummerligt liv som lavtstående tjener, hvis han ikke snart får sin magi under kontrol. Men magien vil bare ikke som han vil - så det er godt han er god til at bluffe. Kellen er en skøn hovedperson at følge. Han har en kerne af godhed, men den er omkapslet af snu intelligens, en lille smule hovmod, store drømme og en overbevisning om hvordan verden ser ud. En overbevisning, en nyankommer til byen, snart vil få til at ramle. Den mystiske kvinde Ferius er noget helt for sig selv. Hun er hverken sky eller tilbageholdende, men frembrusende, hånende - og dødbringende. Og hun kan lære Kellen at der findes andre veje i livet end dem, han altid har set foran sig.

Plottet i Spellslinger tager os ud på en laang indviklet rutschetur. Der sker helt enormt meget i den her bog, når man tænker på at den altså kun er knap 400 sider. Men på trods af det, føles den ikke forhastet eller tung. De Castell får guidet os grundigt rundt, man lærer persongalleriet at kende, forstår de forskelliges motivationer og ambitioner, og man hepper på Kellen hele vejen, mens han udvikler sig fra dreng til mand. Fed bog.

I sidste ende får Spellslinger fire stjerner, og den skal have ekstra ros for fantasi, koncept og verdensopbygning (og Reichi!). Det er solidt, spændende og genkendeligt men altså også nytænkende fantasy. Bog 2, Shadowblack, er udgivet på engelsk i oktober 2017, og jeg er så klar på at læse mere om Kellens videre rejse. Hep hep Gyldendal! :D


SPELLSLINGER
Spellslinger #1
af Sebastien de Castell
ISBN13: 9788702239850
Lydbog, 12t 8m / Udgivet den 31. oktober 2017
Oplæst af Mikkel Hansen
Original titel: Spellslinger [2017]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

 1. Uha, den lyder faktisk ret interessant. Det kan være, jeg skal læse den på et tidspunkt... :)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale den ;)

   Slet
 2. Den lyder ret spændende! Og så er jeg vild med det cover! Så vild med det, at jeg får lyst til at læse bogen, udelukkende på baggrund af det. Men det var nu meget rart at høre lidt om bogen også ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Coveret er altså også bare mega fedt! Og når du nærstuderer det, er der super mange fine detaljer :)

   Slet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen