To små piger af Lotte og Søren Hammer

[ Bogen er hørt som lydbog hos Mofibo. ]

En 11-årig pige forsvinder sporløst i en sjællandsk provinsby.
Kort efter kaldes Konrad Simonsen tilbage på Politigården i København. Ledelsen ønsker ham som leder af Rigspolitichefens Efterforskningsafdeling, en nyoprettet afdeling, der skal håndtere uopklarede drabssager. Konrad Simonsen modsætter sig kraftigt; han nyder sin frihed som pensionist alt for meget til igen at lade sig indrullere i Politigårdens bureaukrati. Sagen om den forsvundne 11-årige viser sig dog hurtigt at trække tråde tilbage til en sag fra 1980’erne. En 13-årig pige forsvandt dengang sporløst, og som udsending for Rejseholdet blev det Konrad Simonsens første uopklarede sag. Pigen blev aldrig fundet.
Konrad Simonsen samler sit team og tager tilbage til den lille provinsby. De to forsvundne piger er i familie, svaret på forbrydelserne må findes dér.

Årj, jeg var spændt på denne nye Hammer bog. Sidste bog, Mørkemanden, sluttede, som nogen måske ved, ret dramatisk, og jeg havde ikke forventet så hurtigt at få en fortsættelse. Og slet ikke én, der var så god! Hvor den tidligere bog slet ikke levede op til mine forventninger, så skal jeg da lige love for at To små piger får serien tilbage på sporet for mig.

Konrad Simonsens hold er i opbrud og Simon selv er på pension - men da en ny efterforskningsafdeling oprettes med fokus på gamle uløste sager, bliver han genindsat som chef, og det er på tide at se på en 30 år gammel sag. En sag, der muligvis lige har gentaget sig selv - endnu en lille pige er sporløst forsvundet fra en sjællandsk provinsby - og hun var i familie med pigen, der forsvandt tilbage i 80'erne.

En god del af bogen foregår tilbage under efterforskningen af den første sag, hvor en ung nogen og 30-årig Simon er i front og møder den endnu yngre komtesse for første gang. Dette tilbageblik på Simons "start" i politiet var en stor fornøjelse. Den mand, vi kender nu, er stadig knviskarp, men han er også ved at være gammel, og han har et hold af mennesker til at gøre meget af arbejdet for sig - dengang var det ham, der gjorde en stor del af benarbejdet, og den del af bogen fungerede bare rigtig godt.

Da vi vender tilbage til nutiden og holdet for alvor går i gang med efterforskningen af den nye forsvinden, føres vi rundt i et spind af fremmedhad, kulturforskelle, ondskab, vildledning og udspekulerethed. Den endelige slutning var mig noget brat, men stadig god. Alt i alt en fed læseoplevelse, der atter har givet mig blod på tanden - jeg glæder mig meget til næste sag!


TO SMÅ PIGER
Konrad Simonsen #8
af Lotte og Søren Hammer
ISBN13: 9788702245868
Lydbog, 11t 15m / Udgivet den 6. november 2017

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2017

Kommentarer

Lån løs på eReolen