Bro bro brille af Matthew Arlidge

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget / hørt som lydbog. ]

Liget af en midaldrende mand bliver fundet i et forladt hus i Southamptons bordelkvarter – frygteligt lemlæstet og med hjertet fjernet. Få timer senere bliver hjertet leveret med bud til hans kone og børn. Kort efter bliver endnu en mand fundet dræbt og opskåret – også hans hjerte mangler. Der viser sig et mønster, og medierne kalder det for en omvendt Jack the Ripper: hævn imod mænd, der går til prostituerede. Helen kan mærke raseriet bag mordene. Men hun kan umuligt forudsige, hvor lunefuld morderen er – eller hvad der venter hende, når jagten er omme ...
Min formodning holdt stik, og Bro bro brille er en rigtig god efterfølger til Okker gokker. Arlidge behøver ikke spilde tid og kræfter på en masse introduktioner; nu kender vi størstedelen af holdet og kan bedre fokusere på sagen.

At sagen så er endnu en kvindelig seriemorder, det er lidt usædvanligt (de er vist ret sjældne), men fred være med det. Historien er spændende og barsk, og Arlidge får læseren igennem en masse lag, før det endelig afsløres, hvad der egentlig foregår, og hvem står bag.

Vi følger atter Helen Grace, der kæmper med konsekvenserne af sine valg, og det, hun lærte i første bog, men hun er også blevet noget mere menneskelig i mine øjne. Herudover får vi også atter en del af historien fra Charlies synsvinkel, hvilket giver en fin nuancering (Helen har tendens til at være lidt irriterende i hendes enspænderi).

Arlidge er ret ligefrem i sin skrivestil, så samtidig med "de godes" synspunkter, får vi også dele af historien fra skurken (uden at afsløre personens identitet) og ofrene, og det kan være ret uhyggelig læsning. Det betyder læseren ofte ved noget politiet ikke gør, men vi får først de vigtigste brikker til aller sidst.

Alt i alt en ganske fornuftig krimi i en serie, jeg glæder mig at læse mere af :)


BRO BRO BRILLE
Helen Grace #2
af Matthew Arlidge
ISBN13: 9788771075304
Lydbog, 8t 40m / Udgivet den 13. december 2017
Original titel: Pop Goes the Weasel [2014]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen