The Hazel Wood af Melissa Albert

[ Bogen er hørt som lydbog. ]

Seventeen-year-old Alice and her mother have spent most of Alice’s life on the road, always a step ahead of the uncanny bad luck biting at their heels. But when Alice’s grandmother, the reclusive author of a cult-classic book of pitch-dark fairy tales, dies alone on her estate, the Hazel Wood, Alice learns how bad her luck can really get: Her mother is stolen away―by a figure who claims to come from the Hinterland, the cruel supernatural world where her grandmother's stories are set. Alice's only lead is the message her mother left behind: “Stay away from the Hazel Wood.”
 Alice has long steered clear of her grandmother’s cultish fans. But now she has no choice but to ally with classmate Ellery Finch, a Hinterland superfan who may have his own reasons for wanting to help her. To retrieve her mother, Alice must venture first to the Hazel Wood, then into the world where her grandmother's tales began―and where she might find out how her own story went so wrong.

Ved et rent tilfælde var jeg lige pludselig foran, da jeg faldt over The Hazel Wood som engelsk lydbog på Mofibo og tænkte, den lyder da interessant, for kort tid efter dukkede første billede op på Instagram, og jeg opdagede, CarlsenPULS var lige på trapperne med at udgive den på dansk.

Den kan I kort sagt godt glæde jer til. Albert har formået at skrive en ungdomsthriller med en masse mystik og sammenflettet det med eventyr så mørke, at de giver Brødrene Grimms oprindelige udgaver kamp til stregen.

Hovedpersonen Alice på 17 år har sammen med sin mor været på flugt lige så længe hun kan huske. De flytter fra sted til sted og får aldrig rigtig lov at slå rødder, før det mørke uheld indhenter dem og de atter på tage afsted igen. Men det hele er lidt diffust og Alice kan ikke rigtig finde hoved og hale i sine minder og hvad der egentlig sker for dem. Men et faktum er at hendes bedstemor er berømt forfatter, der skrev et nærmest sagnomspundent værk af dystre eventyr, der alle foregår i the Hinterland - ikke at Alice selv har fået lov at læse historierne, men sammenstød med fans har gjort det klart, at de er noget helt særligt. Selv har Alice aldrig mødt bedstemoderen, og hun har opgivet et hvert håb om et "happy ever after". Bare hun og hendes mor har det godt, er hun tilfreds. Men da moren så kidnappes af væsner, der hævder at komme fra the Hinterland, knækker filmen for Alice. Hun har ét mål i livet, og det er at få sin mor tilbage - om hun så skal rejse ind i mørket for at hente hende, er hun klar.

The Hazel Wood er meget velskrevet og har en meget brutal og dyster tone hele vejen igennem. Sprogligt er der en del mere banden og svovlen, end jeg måske er vant til i amerikanske ungdomsbøger, men det holder 100% med Alices attitude og livsanskuelse. Historien er eventyrlig og grum, og det var ofte meget svært at slukke for lydbogen igen - jeg ville hele tiden gerne høre mere. Slutningen er rigtig god, og jeg er meget spændt på det faktum, at bogen er beskrevet som den første i en serie inde på Goodreads. Jeg vil absolut ikke være imod at vende tilbage til the Hinterland en dag :)

Hazel Wood udkom på dansk hos CarlsenPULS den 20/2.


THE HAZEL WOOD
The Hazel Wood #1
af Melissa Albert
ISBN13: 9780241338667
Lydbog, 10t 30m / Udgivet den 8. februar 2018

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen