Hårdt prøvet af Lee Child

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. ]

Jack Reacher flakker som altid omkring, og i Hårdt prøvet ankommer ganske tilfældigt til den afsidesliggende by Mother’s Rest. Han stiger simpelthen bare af toget, fordi byens navn lyder som om der er en historie bag, der kunne være værd at høre - men det viser sig at være en by fyldt med foruroligende hemmeligheder og en forsvunden privatdetektiv/tidligere FBI-agent. Der er en underlig stemning i byen med tavse indbyggere, der stirrer på Reacher, når de tror han ikke ser det - hvilket har lige præcis den effekt, de helst ville ha' undgået. Reacher bliver interesseret og slår sig sammen med Michelle Chang - endnu en tidligere FBI-agent, der leder efter sin forsvundne kollega - og nye spor giver dem færden af menneskehedens allermørkeste hemmeligheder.

Reacher bøgerne er altid lidt varierende i deres kvalitet og tiltrækning, hvor nogen bliver alt for macho. Men Hårdt prøvet synes jeg fungerer rigtig godt, hvor Reacher og Chang rejser på kryds og tværs for at følge op på spor og brudte forbindelser, så de kan finde den forsvundne mand. Et ekstra spændende element for mig, er at Reacher i bogen her virker til at komme lidt nærmere den moderne verden. Han har altid holdt sig fra fancy smartphones og internettet, men i bogen her er de uundgåelige - men også uden at det bliver en moderne teknologisk højmoderne Mission Impossible look-a-like.

Alt i alt et spændende plot, hvor der bliver sat fokus på noget meget grusomt men desværre også ret så ægte (som jeg ikke vil spoile det mindste). Rigtig fed Reacher bog - en af dem der varmt kan anbefales.


HÅRDT PRØVET
Jack Reacher #20
af Lee Child
ISBN13: 9788742600023
421 sider / Udgivet den 13. marts 2018
Original titel: Make Me [2015]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen