Cruel Crown af Victoria Aveyard A

[ Bogen er købt online, og hørt som lydbog hos Mofibo. ]

Two women on either side of the Silver-Red divide tell the stories no one else knows.
Cruel Crown indeholder to historier, begge prequels til Rød Dronning som er første bog i den fantastiske ya fantasy serie af samme navn.

Den første historie, Queen Song, er absolut min favorit af de to. Her følger vi Coriane, Cals mor, som ung, og vi lærer hvordan hun mødte og forelskede sig i tronarvingen Tiberias. De burde være så lykkelige - men Coriane føler sig mere og mere paranoid og plages af voldsomme mareridt. Kort fortalt er dette historien om hvordan Dronning Elara i virkeligheden kom til tronen. Historien giver udelukkende mening, hvis man har læst Rød Dronning, men den er både snu og skarp, og jeg er rigtig glad for den

Den anden historie i bogen, Steel Scars er den længste, og selvom det da også er interessant at læse om Farleys militærkarriere, inden hun lærte Mare at kende, så blev det også noget langtrukkent. Vi følger hende og hendes soldater fra den Højrøde Garde gå undercover, og hvordan hun møder Mares storebror Shade. Igen giver historien kun mening hvis man som minimum har læst Rød Dronning, og selv da tror jeg man skal være nogenting fan for at have behov for at få denne historie med.

Lydbogen er ultra kort og tager kun knap 4,5 timer at lytte sig igennem (der er dog yderligere 1,5-2 timer med et preview af Sværd af glas). Hvis man er virkelig glad for Rød Dronning og de efterfølgende bøger i serien, er den da sjov at læse, og særligt Queen Song er som sagt interessant.


Cruel Crown
Red Queen 0.1-0.2
af Victoria Aveyard
ISBN13: 9781409165330
142 sider + 54 siders uddrag / Udgivet i 2016

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen