Vi havde jo bare en pause af Lindsey Kelk

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. ]

Der findes intet værre end den sidste dag en ferie – det skulle da lige være den sidste dag i et forhold. Liv og Adam er på deres drømmerejse og aftenen inden de skal hjem, tror hun at han vil fri til hende. I stedet sætter Adam deres forhold på pause. Alle deres venner synes at de er vanvittige, og mens Liv begraver sig i sit arbejde, så prøver Adam at komme op af det hul, han har gravet for sig selv. Snart vokser den lille pause til en afgrundsdyb kløft, og spørgsmålet er om de kan finde tilbage til hinanden og vigtigst af alt, er det det de vil?
Jeg har haft det lidt svært med bogen her. Kelk skriver virkelig godt, og historien er god - men det blev lidt for meget af en mavepuster. Liv og Adams forhold vakler, de betvivler hinanden og sig selv, og det er knap 400 siders skal/skal ikke slå op historie. Det blev en bog, der var lidt for nem at lægge fra mig hele tiden, for selvom jeg håbede og satsede på en lykkelig slutning, var det simpelthen lidt for pinefyldt at nå derhen. Jeg har selv været i tilsvarende situation, hvor et forhold skulle op til overvejelse - måske blev det bare for hårdt at læse om?

Både Adam og Liv kastes ud i en stor omgang selvransagelse, da deres planer og drømme smuldre, og det er i høj grad en bog, der handler om identitet. Hvem man er, og hvem man gerne vil være. Hvordan andre ser én, og hvordan man måske er fastfrosset i en rolle, man ikke selv ønsker. Samtidig med de begge kæmper med og mod familie og venner og deres respektive arbejde, er de også begge opmærksomme på, at de har fucket op overfor hinanden - men ikke aner hvordan de skal gøre noget ved det. Det er én af de bøger/historier, hvor rigtigt meget havde kunne været blevet fixet tidligt, hvis de bare satte sig ned og rent faktisk talte til hinanden. I stedet er der et væld af misforståelser, missede øjeblikke og gode/dårlige intentioner, der trækker pinen ud.

Udover de to hovedpersoner (og vi hører historien fra begges perspektiv) har bogen et omfangsrigt persongalleri - alt fra Livs bedste veninder til Adams lidt specielle familie, og de spiller alle en vigtig rolle undervejs. Mens selve historien var mig lidt imod, trækker netop persongalleriet og Kelks skrivestil op.


VI HAVDE JO BARE EN PAUSE
af Lindsey Kelk
ISBN13: 9788771913453
382 sider / Udgivet den 3. april 2018
Original titel: We Were On a Break [2016]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen