End of Watch af Stephen King

[ Bogen er købt online,
hørt som lydbog hos Mofibo på originalsprog. ]

OBS: Anmeldelsen indeholder ganske små spoilers for de første bøger i trilogien

I End of Watch (på dansk: Vagt forbi) får vi den spektakulære afslutning på Kings krimi trilogi, der begyndte i Mr Mercedes (på dansk: Mercedesmorderen) da en galning kørte ind i en stor menneskemængde og efterfølgende blev jaget af den pensionerede politimand Bill Hodges og hans lille team. I Finders keepers (på dansk: De der søger) vender vi retur til Bill og Co, men denne gang er de næsten kun i periferien mens en dreng falder over en kasse med stjålne notesbøger og snart får en morder på nakken. I End of Watch er Bill og Holly atter 100% i fokus, og de skal nu forsøge at regne ud hvordan ondskaben atter er sluppet løs.

Noget mørkt og ondskabsfuldt er vågnet på traumeklinikken for hjerneskader. Brady Hartsfield, gerningsmanden bag Mercedes-massakren, har været indlagt i fem år i en vegetativ tilstand og jævnfør hans læger er det usandsynligt han nogensinde kommer til sig selv igen og kan holdes til ansvar for sine gerninger. Men bag hans savlen og stirren er Brady vågen og i besiddelse af evner, han ikke havde før. Evner, der gør ham i stand til at forvolde skade på folk uden overhovedet at forlade hospitalsstuen.

Bill og Holly tilkaldes til et selvmord med tilknytning til Mercedes-massakren og ved første øjekast virker det hele ganske uskyldigt omend tragisk. Snart opfanger de to dog, at noget er galt, men da er det for sent at trække ud. Terningerne er kastet, og faren stiger støt. Brady har altid været glad for at drive folk til selvmord - ingen er sikre. Hartsfield er tilbage, og han ønsker hævn.

På den ene side er jeg vild med bogen her, for den er super godt skrevet, og King er en mester, særligt i persongalleriet. På den anden side er jeg lidt træt af, at han alligevel ikke kunne holde sig fra det overnaturlige. Nu gik det lige så godt i de to første i serien, og så her i sidste bog kommer der alligevel uforklarlige "evner" til. Jeg havde hellere ønsket at serien bare havde fokus på ren ondskab, uden at benytte magi som støttepædagog - men oh well. Nu er det jo King, der er giga-forfatter og ikke mig, så han ved jo nok hvad han laver ;)

Trilogien kan klart anbefales, særligt de to første til krimilæsere, der ellers normalt undgår King fordi de ikke gider magi og horror. Så må de jo så selv tage stilling til om de gider tre'eren. Magi eller ej, den er i hvert fald god.


END OF WATCH
Bill Hodges #3
af Stephen King
ISBN13: 9781508211365
Lydbog, 12t 54m / Udgivet i 2016

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

 1. Jeg er fuldstændig enig! Jeg var rigtig imponeret over de to første, og det irriterede mig GEVALDIGT at den sidste røg tilbage til det overnaturlige når der (næsten) intet havde været af det i de første.

  Sheesh!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var lidt et mærkeligt skifte han tog der. Bogen fungerer jo stadig fint, men jeg havde helt klart foretrukket den sans supernatural ;)

   Slet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen