5 gode bøger til campingvognen


Hen over sommeren vil jeg hver anden lørdag anbefale 5 gode bøger til sommerlæsningen, og således præsenterer jeg i dag 5 gode bøger, der er velegnet at have med i campingvognen. Det er fængslende bøger af høj kvalitet, og der burde være lidt for enhver smag.


Dyndkongens datter af Karen Dionne
Helena opvoksede isoleret i Michigans ødemark og havde aldrig mødt andre mennesker end sine forældre, hvoraf faren i sin tid kidnappede moren som ganske ung. 15 år efter Helena undslap, er hendes far flygtet fra fængslet, og hun indser, at kun hun kan fange ham - for han lærte hende alt han ved om overlevelse i vildmarken og hvordan man sporer et bytte. Den skræmmende jagt i nutiden sammenflettes med den både idylliske men strenge og primitive vildmarksopvækst i fortiden. Det er en super spændende bog, der med vildmarkslivet næsten er lidt Lille Hus på Prærien-agtigt.


Læseren i morgentoget af Jean-Paul Didierlaurent
En vidunderligt charmerende bog der trods sine kun 157 sider rummer en virkelig stor og varm historie. Hovedpersonen Guylain er en af verdens stille eksistenser og lever af det han hader mest - at makulere bøger. Han formår dog at redde enkelte sider og disse små tilfældige uddrag læser han op i toget hver morgen til stor begejstring for hans medpassagerer. Det er en bog om ro og stille stunder, men også om kærlighed - kærlighed til bøger, oplæsning, samvær, hygge og ja - hinanden. To fremmedes stier krydses, and then magic happens.


Kongens brev / Løftet af Martin Davidsen
I Kongens Brev, er året 1660 og kaptajn Tobias Rens udnævnes til livvagt for en række indflydelsesrige mænd tæt på kong Frederik III under stændermødet, samtidig med et personligt opgør truer ham på livet. Gennemført bog med et lidt gammeldags sprog, der passer godt til begivenhederne, mens fiktive og ægte personer følges rundt i bl.a. København. I anden bog, Løftet, følger vi atter Tobias Rens, men denne gang under belejringen af København, stormen af Frederiksodde (Fredericia) og befæstningen af Nakskov m.m. i 1657 og frem. Historien er lidt tung, men stadig fængende, og det er oplagt læsning til de historieglade.


Guldægget af Cynthia D'Aprix Sweeney
En fascinerende og velskrevet bog, der primært drives af dens karakterer og indsigter i hvorfor de gør som de gør og er som de er. De tre voksne søskende Melody, Beatrice og Jack har længe glædet sig til det guldæg af en arv, de havde i vente fra deres forældre - men storebroren Leo forpurrede det hele og hver en krone gik til en erstatningssag for at undgå skandale. Alle må bearbejde hændelsen og forsøge at forholde sig til de konsekvenser, det har for dem hver især.


For tæt på solen af Paula McLain
Beryl Markham opvoksede i Kenyas vildmark, hvor hun som hestetræner blev introduceret for den europæiske overklasse og blandt andet mødte Karen Blixen og forelskede sig i Finch Hatton. Beryl var den første kvindelige flyvepioner og en viljestærk og passioneret person med en enestående historie. Den historiske roman transporter læseren til det vilde Afrika på både godt og ondt, og er meget interessant læsning.


Kommentarer

Lån løs på eReolen