5 gode bøger til kufferten


Hen over sommeren vil jeg hver anden lørdag anbefale 5 gode bøger til sommerlæsningen, og således præsenterer jeg i dag 5 gode bøger, der er velegnet at have med i kufferten. Det er tænksomme og spændende bøger af høj kvalitet, og der burde være lidt for enhver smag.


Huset vi voksede op i af Lisa Jewell
-- Familien Bird er en splittet familie. Morens samlermani såvel som en familietragedie for mange år tilbage har drevet dem alle fra hinanden. Bogen starter kort efter morens død, hvor den ældste datter Megan og hendes datter begiver sig ind i det tætpakkede hus, og lige så stille får vi istorie om fortiden og opvæksten. Historien er fantastisk velskrevet og går op i en ganske enkelt er bjergtagende smuk.


Okker gokker / Bro bro brille / Dukkehuset af Matthew Arlidge
-- En krimiserie, der følger kriminalassistent Helen Grace og hendes hold i Southampton, hvor det ene mord følger det andet. I første bog i serien kidnappes ofre og spærres inde med det hårrejsende valg - dræb eller bliv dræbt. Kun én slipper ud i live. Bøgerne er meget spændende, og skrivestilen er ligefrem og fængende.


Glemt af Lærke Egefjord
-- En rørende roman om en mands på forhånd tabte kamp mod Alzheimers, og hans kone, der nægter at acceptere fremtidsusigterne. 55-årige læge Daniels perfekte liv lider et knæk, da han får diagnosen, og mens han langsomt mister grebet, griber konen Annemette efter halmstrå for at kurere ham. Bogen er enormt velskrevet og giver meget stof til eftertanke. Forfatteren er læge og har forsket i demens og Alzheimers.


Flokdyr / Ideen om os / Frierier af Dorte Holm
-- En skøn trilogi om et hvad der startede som en praktisk ordning i form af et kontorfælleskab udviklede sig til venskab, familie og kærlighed. Det er en serie, jeg er fuldstædig tosset med, og omhandler livet i indre København for en håndfuld mennesker i 30'erne, og hver bog afdækker et år og er inddelt i månederne som kapitler, hvor vi i korte og længere glimt får indsigt i deres liv.


Joyland af Stephen King
-- 1970'erne. Devin har fået arbejde i forlystelsesparken Joyland, der har ry for at være hjemsøgt af et mordoffer - Devin er dog mere optaget af sit eget knuste hjerte end potentielle spøgelser. King skriver som altid godt men har for én sjælden gangs skyld undgået horrorgenren og Joyland ligger snarere i krimi/spændings området med overnaturlige indslag. Bogen er stemningsfuld og det er let at fortabe sig blandt siderne og det charmerende persongalleri.


Kommentarer

Lån løs på eReolen