Dukkehuset af Matthew Arlidge


[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Jentas. ]


Ruby vågner op i en kold, mørk kælder uden erindring om hvordan hun kom derned, eller hvem der har taget hende fra hendes hjem. Således begynder hendes værste mareridt.

Ikke så langt derfra bliver liget af en anden ung kvinde fundet, begravet på en afsidesliggende strand. Pigen var aldrig blevet meldt savnet - hendes fremmedgjorte familie havde modtaget regelmæssige beskeder fra hende igennen årene via sociale medier. Nogen havde holdt hende kunstigt i live via internettet.

Helen Grace er ikke i tvivl om at hun leder efter et forskruet monster - men hun kan også se at han nødvendigvis må være både intelligent og kreativ. Ellers ville han være blevet fanget for længst.

Mens Helen og hendes hold kæmper med at forstå morderens motiv, begynder de at indse, at de er i et desperat kapløb mod tiden.

Ser man lige bort fra hvor statistisk usansynligt det er, at Helen Grace atter engang skal op imod en seriemorder, så er Dukkehuset virkelig god. Den er gedigen creepy med en lusket morder og kidnapsmand, der bare har haft alt for god tid til at perfektionere sine onde gerninger.

Bogen skifter mellem glimt af fortiden, Helen og holdets arbejde og Rubys oplevelser i kælderen. Spændingen stiger, side for side, samtidig med at en række mindre sidehistorier også bliver vævet ind i forløbet. Helen leder stadig efter sin nevø fra første bog, og det bliver også til et endeligt opgør mellem hende og kriminalkommisær Harwood. Samtidig er Charlie aktiv i periferien og kan ikke rigtig holde sig stille mens hun er på barsel.

Alt i alt en rigtig god fortsættelse i serien, og jeg venter spændt på næste installation. Syv er hidtil udgivet på engelsk. Jeg har tidligere læst og anmeldt Okker gokker og Bro bro brille.


DUKKEHUSET
Helen Grace #3
af Matthew Arlidge
ISBN13: 9788742600214
351 sider / Udgivet den 13. marts 2018
Original titel: The Doll's House [2015]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen