Kanin & Bjørn serien

[ Bøgerne er lånt på biblioteket. ]

Jeg har jo været i gang med et lille sommerprojekt om at få læst nogle flere forskellige typer bøger fra børnebiblioteket, og i den sammenhæng faldt jeg over denne skønne serie.

Kanin & Bjørn er tre fine højtlæsningsbøger til børn i alderen 5-9 år (eller you know, næsten 30...). En ordentlig mundfuld er min absolutte favorit af de tre, men de to andre er også rigtig gode.
I første bog, Kanins dårlige vane, er det vinter i skoven, og vi introduceres for vores to hovedpersoner som møder hinanden for første gang. Bjørn er en sød og rolig type, mens Kanin er noget mere opfarende. Bogen handler om et umage venskab og hvad der sker når to meget forskellige mødes.

I anden bog, En plage uden mage, er det blevet forår, og Kanin er ved at gå ud af sit gode skind. Bjørn snorker og oppe i træet er der nogen der banker. Det er til at få spat af! Men Bjørn maner til besindighed og højt oppe mellem grenene kan Bjørn måske lære Kanin at se verden fra en lidt anden vinkel.

I tredje og foreløbigt sidste bog, En ordentlig mundfuld, er det blevet sommer, og en lille ugle styrter i søen tæt på hvor Bjørn og Kanin ligger og plasker omkring. De redder uglen op, men Kanin er helt oppe at køre. Ugler er sindsygt farlige kæmpe montre, der spiser alt! Skovens små dyr burer uglen inde og den stakkels lille fjerklump bliver nogenting ked af det da den vågner. Bjørn må atter træde ind som fredsmægler og overbevise dem alle om, at det er helt okay at være forskellige.

Jeg kan ikke rigtig anbefale de her bøger nok. De er så cute. Teksten er ligetil og letforståelig, hver bog har et fint tema og en håndgribelig morale, og det hele understøttes af de flotte tegninger.
På omslaget er dyrene i fine farver, og inden i er det hele sort/hvidt med undtagelse af bogens tema farve; turkisblåt om vinteren, grønt om foråret og solgult om sommeren. Bøgerne minder lidt om en blanding af Peter Plys og en naturudsendelse, og det fungerer virkelig fint.

Kort og godt: virkelig flot!


KANINS DÅRLIGE VANE
Kanin & Bjørn #1
af Julian Gough Illustrator: Jim Field
ISBN13: 9788762727137
92 sider / Udgivet den 16. januar 2017
Original titel: Rabbit's Bad Habits [2016]

EN PLAGE UDEN MAGE
Kanin & Bjørn #2
af Julian Gough Illustrator: Jim Field
ISBN13: 9788762728158
94 sider / Udgivet den 18. august 2017
Original titel: The Pest in the Nest [2016]

EN ORDENTLIG MUNDFULD #3
Kanin & Bjørn #3
af Julian Gough Illustrator: Jim Field
ISBN13: 9788762729360
102 sider / Udgivet den 8. januar 2018
Original titel: Attack of the Snack [2018]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen