Rebel of the Sands af Alwyn Hamilton

[ Bogen er lånt på biblioteket. ]

"Tell me that and we'll go. Right now. Save ourselves and leave this place to burn. Tell me that's how you want your story to go and we'll write it straight across the sand."
Rebel of the Sands starter i byen Dustwalk - en utilgivende støvet by uden udsigter til hverken det ene eller det andet. Og det er absolut ikke stedet at være hverken fattig, forældreløs eller af hunkøn. Men Amani Al'Hiza er tvunget til at kalde det for "hjem".

Amani drømmer om flygte og se verden, og har viljen til at få det til at ske - og da en fremmed dukker op i byen, har hun pludselig også muligheden. Men ørkenen, der omgiver dem, er fuld af farlig magi, Sultanens hær er i offensiven, og før Amani ved af det, er hun blevet hvirvlet ind i en revolution ...

Jeg var solgt på historien fra første side - den er super velskrevet og virkelig fængende. Verdensopbygningen er simpel men malende og meget mellemøstlig a la Tusind og en nats eventyr, og jeg kunne virkelig se denne ørkenby for mig, og det samfund, Amani opvoksede i.

Hvad starter helt vildt godt og forsætter i et spændende eventyr om kærlighed og magi, jævner efterhånden ud til en lidt mere -okay- læseoplevelse. Den bliver aldrig nogensinde dårlig, men den holder heller ikke WOW niveauet og bliver nok lidt mere en standard YA 'viva la revolution' historie, som vi har set så mange gange før. Men dens verdenopbygning giver lige det hele et ekstra strejf af magi, og jeg er stadig ret spændt på næste to bind i trilogien, Traitor to the Throne og Hero at the Fall, som begge udkom i 2017.


REBEL OF THE SANDS
Rebel of the Sands #1
af Alwyn Hamilton
ISBN13: 9780571325252
358 sider / Udgivet i 2016

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

  1. Er helt enig - omend jeg muligvis er lidt mere positiv mht. slutningen af bogen. Har nr. 2 stående og burde snart få den læst - hvis altså der ikke var alle de andre bøger, jeg også lige bør læse :D


    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen