Sorteskyggen af Sebastien de Castell

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal. ]

Hvordan beskriver man bedst Spellslinger serien? Som en Western bare uden cowboys og skydere. Og så med drabelige egernkatte i stedet. Og hvad er så en egernkat? Det er et fantastisk bæst <3

Sorteskyggen er en rigtig fin toer. Vi befinder os historiemæssigt i et -i mellem- stadie. Trioen fra første bog vandrer lidt formålsløst rundt i verden og vælter tilfældigt ind i et eventyr, der kræver både heltemod og viljestyrke. Det er endnu ikke tid til det store opgør, der ulmer langt ude i horisonten, men her er også masser af eventyr og strabadser indtil da.

Kellen har forladt sit hjem og sit folk og rejser nu rundt med argosieren Ferius og egernkatten Reichis, og de har ikke noget fast mål for øje. Kellen har bare fokus på at forblive i live hvad med alle de skiderikker, der forsøger at slå ham ihjel på grund af sorteskyggen, som har slået ring om hans venstre øje.

På deres vandring møder de pigen Seneira, og de trækkes til hendes hjemby i Syv Sande. Her breder en epidemi af Sortekyggen sig med voldsom hast, og for at redde alle, inklusive sig selv, må Kellen finde årsagen til epidemien. Trioen vikles ind i et farligt eventyr af magi, afpresning og mord, og stadig flere spor peger tilbage på jan'Tep-folket.

Historien er spændende, og som den første bog virkelig velskrevet og fængende. Jeg er -vild- med humoren. Kellens tørre kommentarer og Reichis' skarpe bemærkninger. Jeg elsker Reichis. Mere af ham! Jeg har et badekar, han må låne - og småkager!

Serien består af seks bøger, hvoraf fire er udkommet på engelsk hidil (bog 5 forventes at udkomme i 2019). Jeg glæder mig helt åndssvagt til at tredje bog, Charmcaster kommer på dansk, for den her serie er bare så god en læseoplevelse. Jeg kan i særdeleshed anbefale lydbøgerne, hvor oplæseren Mikkel Hansen virkelig puster liv i særligt Kellen og Reichis underspillede humor.


SORTESKYGGEN
Spellslinger #2
af Sebastien de Castell
ISBN13: 9788702236712
339 sider / Udgivet den 30. august 2018
Original titel: Shadowblack [2017]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen