Med åbne øjne af Rasmus Tantholdt

[ Bogen er hørt som lydbog hos Mofibo,
det fysiske eksemplar er lånt på biblioteket. ]

Med menneskesmuglere i Agadez. På tomandshånd med Bashar al-Assad i en villa i Damaskus. I centrum af et sønderskudt Mosul, få timer efter byen blev revet ud af Islamisk Stats greb. Til bryllupsfest i det svært tilgængelige Nordkorea. I hælene på de amerikanere, der løftede Donald Trump ind i Det Hvide Hus. Med tapre drenge i Aleppos udbombede gader. På jagt efter den russiske folkestemning. Og midt i optøjer i Jerusalem.

Journalist og korrespondent Rasmus Tantholdt kender de fleste fra nyhederne, hvor han står i det ene bombehærgede og uroprægede land efter det andet og forsøger at vise begge sider af krige, oprør og det helt almindelig liv. Med åbne øjne tager han læseren med rundt i Syrien, til Nordkorea, til Afrika og til USA. Det er spændende og interessant læsning, hvor man kommer bag scenerne og får lidt ekstra indsigt helt tæt på. Det er en bog, der måske kan give en bedre forståelse for hvad der foregår og hvordan det er at leve (og overleve) i de forskellige områder. Bogen har desuden en fin bunke farvefotografier fra de forskellige steder af både det gode og det onde.

Bogen er skrevet i samarbejde med Andreas Fugl Thøgersen (det er mit indtryk (=jeg ved det ikke!) at Thøgersen skriver, og Tantholdt fortæller. Dette har jeg i sig selv intet imod, men enkelte gange studsede jeg lidt over den måde, det er sat op på. Den veksler lidt i mellem, at det er Tantholdt, der fortæller, og Thøgersen, der fortæller noget, han er blevet fortalt. Og jeg er helt ærligt ikke interesseret i hvad sidstnævnte synes om begivenhederne. Problemet hører muligvis kun lydbogen til; i den fysiske bog kan det være, det er nemmere at skildre imellem de to herrer.

Tantholdt og Thøgersen har før samarbejdet og udgav i 2016 bogen Verden er stadig ny, der havde fokus på krigene i Irak og Afghanistan, samt det Arabiske Forår. Denne har jeg endnu til gode.

En oplagt bog (julegave måske?) til enhver med interesse for hvad der foregår rundt omkring i verden.


MED ÅBNE ØJNE
af Rasmus Tantholdt
Oplæst af Peter Carstens
ISBN13: 9788702253108
Lydbog, 6t 54m / Udgivet den 30. maj 2018

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen