Mirror Mirror af Cara Delevingne

[ Bogen er hørt som lydbog hos Mofibo,
den fysiske bog er et anmeldereksemplar fra Politikens forlag. ]

Da Naomi først forsvinder og siden findes bevidstløs, bliver hendes venner på en gang rystede og forvirrede. Er der sket en ulykke – eller har nogen forsøgt at skade Naomi med vilje? Har Naomi haft problemer – og hvorfor har hun ikke talt med dem om det? Hvor godt kender de egentlig deres veninde – og hinanden? Vil Naomi vågne op af sin koma – og vil hun nogensinde blive den samme igen?
I Mirror Mirror følger vi en vennegruppe af 16-årige misfits, der sammen har dannet et band på deres musiklærers opfordring - og de er forbløffende gode sammen. Hovedpersonen og vores primære synsvinkel er Red, der med sin alkoholiske mor, sin fraværende far og uskyldige lillesøster absolut ikke har det let. Herudover har vi Leo, hvis bror er i fængsel, og smukke Rose, der har langt flere lig i lasten end hun lader nogen se og bruger alkohol og sex som våben til at beskytte sig selv. Fjerde person er Naomi - og ingen af de tre venner forstår hvad der dog er sket. Naomi forsvandt sporløst. Og da hun dukkede op igen, var det som komapatient.

Historien udfolder sig til dels som et indblik i de unges hverdag og tanker, følelser og relationer, men til dels også som en spændingsroman med et væld af hemmeligheder og mystiske sammenhænge, der lige så langsomt leder dem på sporet af hvad der skete med Naomi.

Det er en ungdomsroman med temaer som identitet, seksualitet og smerte, og den gør det rigtig godt. Jeg endte med at lytte til den engelske lydbog, som har en yderst kompetent oplæser, der gav dem hver især en accent, der passede til personen og fremhævede deres tilhørsforhold. Guf for anglofile!

Bogen holder et fint tempo, jeg var godt fanget i historien og dens karakterer og fulgte dens udvikling og twists med stor interesse. Alt i alt en overraskende god roman. Jeg var skeptisk, da jeg faktisk ikke kan udstå Delevingne, hverken som skuespiller eller model - men bogen er god. Den er ikke super revolutionær, men det behøver alting jo heller ikke være. Og selvom jeg ikke er fan af hende, så er der mange der er, og mon ikke hun på den baggrund har fået et par stykker til at læse - og så er alt jo godt :)


MIRROR MIRROR
af Cara Delevingne
Oplæst af R Jones
ISBN13: 9780062842077
Lydbog, 9t 48m / Udgivet i 2017

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen