Og hver morgen bliver vejen hjem længere og længere af Fredrik Backman

[ Bogen er hørt som lydbog hos Mofibo,
det fysiske eksemplar er lånt på biblioteket. ]

Farfar og Noah kan tale sammen om alting. Om livets spørgsmål, både de store og de små. Når farfar taler med Noah, kan han ikke undgå at mindes, dengang han blev forelsket i farmor, og hvordan det føltes at miste hende mange år senere, det sidste skete for ikke så længe siden. Han kan stadig se hende lyslevende for sig, og han frygter den dag, han ikke længere vil være i stand til det. Øjeblikket, hvor hukommelsen ikke længere vil være med, nærmer sig.

Da jeg først faldte over bogen her på Mofibo, tænkte jeg der måtte være gået noget galt. Lydbogen er nemlig kun lige over en time lang - men den er god nok. Denne lillebitte bog er kun godt 90 sider lang i fysisk form, men den formår alligevel at indeholde en meget stor historie, der alt efter læserens personlighed og humør godt kan klemme et par tårer frem.

Bogen er både finurlig og rørende, spøjs og hjerteskærende. Backman er dygtig til at skrive humor ind i sørgelige situationer, og det gør han også mesterligt her. Det starter lidt syret, men når man så endelig forstår konteksten, så forstår man også skønheden i det.

Det er en bog om at sige farvel og om at miste, men det er også en bog om at elske og være sammen. Jeg sad med et smil på læben efter endt læsning. Den kan på det varmeste anbefales.


OG HVER MORGEN BLIVER VEJEN HJEM LÆNGERE OG LÆNGERE
af Fredrik Backman
ISBN13: 9788772009889
Lydbog, 1t 9m / Udgivet den 1. november 2018
Original titel: Och varje morgon blir vägen hem längre och längre [2015]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2018

Kommentarer

Lån løs på eReolen