Den brændende labyrint af Rick Riordan

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen. ]

Hvorfor kan fjender ikke bare være lidt sødere?

Det er ikke nemt at være bumsede og bøvede Lester, når man har været smukke og sjove Apollon. Og det er især hårdt, når man skal bekæmpe stor ondskab uden særlige evner (bortset fra at kunne spise og sove rimelig meget ligesom alle andre teenagere).

Denne gang skal Lester kæmpe mod en ukendt ondskab i en brændende labyrint. Tiden er knap, for triumviratet har planlagt et angreb på halvblodslejren, og det er kun Lester, der kan spænde ben for dem, hvis ikke han gør det for sig selv først. Godt, man har venner med overnaturlige kræfter, der altid står klar til at hjælpe. Hvis de altså kan ...

Apollons prøvelser er en skøn serie. Den når ikke Percy Jackson bøgerne til sokkeholderne, men den er stadig skøn i sin egen ret. Apollon er 100% ananas i egen juice, og jeg længes efter den dag, han endelig får sine kræfter tilbage og med blændende gudeessens kan genvinde sin rette plads - men indtil da må vi holde hans klynken ud og beundre hans dødelige mod, mens han (modvilligt) kæmper side om side med halvguder og diverse mytologiske væsner imod halvguder, knap-så-døde romerske kejsere og diverse mytologiske væsner.

Riordan skriver virkelig godt og fængende og jeg nyder stadig humoren i bøgerne, selvom Apollons konstante monolog om hvor sej han engang var, går mig (og alle han møder) på nerverne. Men det er jo bare den han er.

Shit gets real i bogen her, og for de 13-14-årige fans kan der muligvis forekomme en trillende tåre eller to (Game of Thrones har ødelagt mig, jeg bliver bare glad nu, når nogen overlever et kapitel).

Fjerde bog udkommer på engelsk i år, og femte forventes i 2020. Jeg glæder mig til fortsat at følge Apollons færd, og se hvad det hele munder ud i.


DEN BRÆNDENDE LABYRINT
The Trials of Apollo #3
af Rick Riordan
ISBN13: 9788711699164
480 sider / Udgivet den 11. oktober 2018
Original titel: The Burning Maze [2018]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

  1. Great looking web site. This has been quite helpful .Thank you so very much for this valuable information Still continue your web page and good luck . We at Addhunters shifted this service to a level much higher than the broker concept. you can see more details like this article Property for sale Installment plans in lusail

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen