Kvinder i kamp

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. ]

For 150 år siden levede kvinder og mænd helt forskellige liv. Kvinder måtte ikke stemme ved valg eller tjene deres egne penge. De havde heller ikke retten over deres egen krop. Det var først, da kvinderne begyndte at organisere sig, at der skete ændringer.
En fagbog i form af en grafisk roman er Kvinder i kamp en lettilgængelig, letlæselig og letforståelig indgang til feminismens verdenshistorie, der kan læses af såvel unge som gamle. Bogen er i sin natur kortfattet, og man kunne sagtens have ønsket sig flere detaljer om adskillige af historierne, men her står det jo enhver nysgerrig læser frit for at undersøge sagen nærmere og uddanne sig selv yderligere.

Bogen kommer omkring alt fra slaveriet i USA i 1700-tallet, til kampen for fri kærlighed og Malalas kamp for at gå i skole og tale frit. Tonen er alvorlig og ligefrem, men layoutet er sjovt og fint - en rigtig god kombination. Der bliver sat spot på mange af de kampe, kvinder i fordums tid kæmpede for og stadig kæmper for; retten til ligestilling og retten til at bestemme over eget sind og krop. Det er en lækker bog, og havde jeg en konfirmationsklar kusine eller lignende, havde jeg slet ikke været i tvivl om hvad hun skulle have i gave.


KVINDER I KAMP
150 års kamp for frihed, lighed, søsterskab!
af Marta Breen og Jenny Jordahl
ISBN13: 9788702271393
212 sider / Udgivet den 20. november 2018
Original titel: Kvinner i kamp - 150 år med likhet, frihet, søsterskap [2018]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen