Væddermændenes nat af Tobias Stenbæk Bro

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Turbine. ]

3 brødre - 2 hemmeligheder - 1 sejrherre.
Væddermændenes nat er en ret solid debut, der tager sig tid og formår at sætte tonen, introducere både en ny verden og de forskellige i persongalleriet samt fortælle en interessant historie.

Bogen handler om de tre brødre, Rodik, Cedrik og Stormfrik, der bor på den lille herregård Ravnehøj. Rodrik, den ældste søn og arving på 18 skal være ridder og har et knust hjerte pga en en brudt forlovelse. Cedrik, den mellemste på 17, har studeret på universitetet og ønsker at blive en lærd mand. Stormfrik, kaldet Storm, er 16 år og har hovedet fyldt med eventyr. Deres far Sir Alfrik har nogle sammenstød med nogle andre lokale adelsmænd og man aner et større politisk mørke. Det hele kulminerer og fører til, at de tre brødre må forlade faderens gård og flygte ud i natten, som bogens bagside også afslører - - dette sker dog først allersidst i bogen og er derfor mere et setup til den kommende fortsættelse.

Man kan fint ane Bros inspirationskilder (Ringenes Herre og Game of Thrones) uden at det føles plagieret, han har tydeligt skabt sit eget univers. Jeg havde dog foretrukket hvis bogen var skrevet til et voksent publikum a la Game of Thrones, da jeg tror, historien havde foldet sig bedre ud der. Som det er lige nu, virker Storm ikke moden nok til at håndtere historien og flere dele faldt lidt på gulvet for mig (fx de mystiske rituelle mord i skoven og magtkampene med Baronen).

Hovedplottet med de tre riddersønner fungerer fornuftigt, men bogen starter og slutter med et kapitel fra en hel anden synsvinkel og tonen her harmonerer ikke rigtig med resten af historien. Bogen giver ikke rigtig nogen fyldestgørende forklaring på den information, man får i de to kapitler, så jeg både startede og sluttede læsningen med et spørgsmålstegn.

Væddermændenes nat er første bind i serien Et varsel om Storm. Andet bind, Ulvevinter, forventes udgivet foråret 2019.

VÆDDERMÆNDENES NAT
Et varsel om Storm #1
af Tobias Stenbæk Bro
ISBN13: 9788740650815
325 sider / Udgivet den 9. oktober 2018


Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen