The White Rose af Amy Ewing

[ Bogen er hørt som lydbog hos Mofibo,
det fysiske eksemplar er købt online. ]

Du kan læse min anmeldelse af første bog i serien, Juvelen, her.

Violet is on the run. She’s escaped the Duchess of the Lake, who bought her at auction, and the lifetime of servitude she was once resigned to. But no matter how far Violet runs, she can’t avoid the rebellion brewing just beneath the Jewel’s glittering surface or the fact that she wants in on it. With Ash and a new ally by her side, Violet discovers her Auguries are more powerful than she could have ever imagined.
But is she strong enough to rise against the Jewel and everything she has ever known? And is she willing to risk the lives of everyone she cares about to find out?
Mens The White Rose er ganske underholdende er den også lige lovlig melodramatisk. Hele tiden.  Hvor første bog sætter fokus på det her spændende koncept med rugemødre i en dystopisk verden af undertrykkelse og noget magi i periferien, så sætter anden bog her fuld skrue på OPRØR!!!

Den kommer bare aldrig så langt. Violet flygter fra byens indre ring sammen med et par udvalgte fra første bog (ingen navne, ingen spoilers) og finder et trygt tilflugtssted, hvor hun kan begynde at lære om den kraft, hun besidder (hendes magi, eller, the augeries som de kaldes) - og surprise surprise, hun er super stærk!

Jeg var underholdt, mens jeg læste (trods et par øjenrulninger under vejs, når melodramatikken blev lidt for livlig), men her efterfølgende er det meget nemt at pege fingre af den for et utal af fjolletheder og stereotyper som går igen ofte i young adult bøger. The White Rose lider også lidt under at være en toer, der i høj grad udelukkende er en bro mellem bog et og bog tre. Der sker rigtig meget af stor betydning i bog et. I bog to bruges der meget plads på at beskrive hendes flugt, og dernæst knap så meget på hendes og de andres egentlig udvikling. Et oprør er under opsejling, men bogen slutter med et forsøg på en cliffhanger, og braget kommer først i The Black Key.

Jeg glæder mig til at læse den tredje bog, men jeg har ingen forventning om, at det er en serie, jeg kommer til at gispe af begejstring over. Dertil har Violet vist sig at være alt for gennemsigtig en karakter.


THE WHITE ROSE
The Lone City #2
af Amy Ewing
Indlæst af Erin Spencer
ISBN13: 9780062395924
Lydbog, 8t 31m / Udgivet i 2015

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen