Gravkammeret af Tess Gerritsen

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. ]

Gravkammeret er syvende bog i Gerritsens serie om drabsefterforsker Jane Rizzoli og retsmediciner Maura Isles.

En perfekt konserveret mumie er blevet fundet i den støvede kælder under Crispin Museum i Boston til alles store begejstring. Mumien sendes under stor mediebevågenhed til en CT-skanning, men her står det snart klart at noget er helt galt - noget tyder nemlig på, at det slet ikke er en sag for oldtidseksperter, men derimod politiet. Da de uhyggelige levn af endnu en kvinde bliver fundet i et skjult kammer i museets kælder, står det isnende klart, at en galning er på fri fod – og driver gæk med dem.

Den unge arkæolog Josephine Pulcillo er, ligesom de øvrige medarbejdere på Crispin Museum, rystet over fundene, men kun hun ved, at morderens kryptiske beskeder rummer en viden, der er særligt rettet mod hende: detaljer om en mørk hemmelighed, hun troede var begravet for evigt. Maura og Jane har forsvindende lidt tid til at opspore Arkæologi-morderen, inden han føjer endnu et uhyggeligt eksemplar til sin makabre samling.

Gerritsen kan skrive en led krimi, og denne er ingen undtagelse. Det er rigtig godt! Hvad der dog er hendes største udfordring er seriens to hovedpersoner, Rizzoli og Isles. I nogle bøger har Jane hovedrollen og i andre er det Mauras tur. I Gravkammeret er det Jane, der er i front og jagter en morder. mens Maura tøffer lidt omkring i baggrunden og uden større mangler kunne  skæres helt ud af plottet - og derfor bliver det desto mere irriterende at få det spændende plot afbrudt af hendes kærlighedsproblemer med ham præsten. Det tænker jeg, vi fint kunne vente med at høre om til det var tid til en bog med Maura som omdrejningspunkt.

Men alt det til side, for i sidste ende ligger hovedfokus på de makabre mord og Josephine Pulcillos rolle i det hele, og det er en vaskeægte pageturner. Jeg var hooked på hver en side og hvordan historien udfoldede sig.


GRAVKAMMERET
Rizzoli & Isles #7
af Tess Gerritsen
ISBN13: 9788742600429
335 sider / Udgivet den 1. februar 2019
Original titel: The Keepsake [2008]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen