The Shifter af Janice Hardy

[ Bogen er hørt som lydbog hos Mofibo
og efterfølgende købt online. ]

The Shifter var er ganske tilfældigt fund på Mofibo, da jeg sad og scrollede igennem deres engelske bøger på jagt efter noget spændende - og det viste sig faktisk at være en ganske god historie.

Det er en fantasy/ungdomsfortælling om 15-årige Nya der er både forældreløs og hjemløs sammen med hendes yngre søster Tali i en by, der er forkrøblet af krig. De kommer egentlig fra overklassen, men da byen faldt mistede de alt.

Begge piger har magiske evner - magi er i denne verden en helbredelsesform, hvori de kan tage smerte fra patienter samtidig med de healer dem. Smerten holder de så i sig til de kan putte den over i en speciel type sten. Men hvor Tali kan give smerten videre til stenen, så kan Nya ikke. Hun kan bare tage smerten til sig. Derfor bor og træner Tali hos byens helbrederakademi, mens Nya vandrer rundt i byen for at tage forefaldent arbejde.

For hvad ingen må vide, er at hun sagtens kan give smerten videre. Ikke til stenen - men til andre mennesker!

Bogen bringer Nya og en håndfuld andre unge ud på et dramatisk eventyr med magtesløshed, frustrationer, ondskab og magtbegær. Dialogen halter lidt, og for hulen da hvor kan man godt nogen gange ønske at der var en voksen tilstede, men verdensopbygningen og historien er stadig rigtig god.

Næste bog, Blue Fire, skal dog muligvis ikke høres som lydbog, da oplæseren lægger alt for meget af sig selv i det, og det skæmmer lidt historien ~ blandt andet lyder et par karakterer barnlige, hvor at hvis oplæst mere neutralt, ville det give en helt anden oplevelse.


THE SHIFTER
Healing Wars #1
af Janice Hardy
Oplæst af Luci Christian Bell
ISBN13: 9780062194671
Lydbog, 7t 38m / Udgivet i 2012

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen