The Traitor Prince af CJ Redwine

[ Bogen er hørt som lydbog hos Mofibo. ]

The Traitor Prince er tredje bog i Ravenspire serien. Seriens bøger er uafhængige af hinanden, men foregår i samme univers og referer en lille smule til de forskellige kongeriger. Alle bøgerne er løseligt baseret på eventyr af en eller anden art (I Skyggernes Dronning får vi Snehvide med et krigerisk twist, og i Ønskemageren er det Rumleskaft, der er på spil.)

I bogen her er vi ovre i noget a la et arabisk eventyr mixet med Prinsen og tiggerdrengen af Mark Twain (originalen har du måske ikke læst, men du har uden tvivl set mindst én af mange filmatiseringer over samme historie - 2 personer, én rig og én fattig, ligner hinanden på en prik og bytter roller for en dag - Se bl.a. Netflix filmen The Princess Switch med Vanessa Hudgens)

Tingene er dog ikke helt så hyggelige i The Traitor Prince. Vi følger kronprinsen af Akram, Javan Najafai, som har brugt de sidste 10 år på at studere og træne på en kostskole langt fra hans kongerige. Men hvad skulle være en glædens dag forvandler sig til en rædsel, da en bedrager tager hans plads og vender tilbage til kongen som den retmæssige søn og arving - og ingen tror på, at Javan er, hvem han siger, han er, og han smides i Maqbara; det frygtede fængsel.

Den eneste måde, hvorpå Javan kan opnå en audiens med kongen og bevise hans sande identitet, er ved at vinde fængslets årlige turnering - men han er ikke længere i skolens trygge rammer, og turneringen har en dødbringende udgang for de fleste, som er dumme eller desperate nok til at deltage. Herudover er det ikke kun de farlige monstre i arenaen, han er oppe i mod - de andre fanger og fængselsinspektøren selv er også ude efter ham!

Den eneste som kan hjælpe ham er inspektørens slave Sajda, der har sine egne farlige hemmeligheder.

Det er kort og godt en rigtig spændende bog med et interessant plot. Den tager dog nogle lidt for nemme valg undervejs og hopper over nogle scener, jeg gerne havde hørt om i flere detaljer. Slutningen blev også lidt for tåkrummende, men jeg tænker at den rette målgruppe måske er lidt mere overbærende.

Jeg kontaktede Turbine, som udgav de første to i serien for at høre om treeren her snart ville dukke op på det danske marked, men på grund af et skuffende salg af Skyggernes Dronning og Ønskemageren skal vi nok ikke forvente en oversættelse af The Traitor Prince. Den kan dog blandt andet findes på biblioteket og Mofibo i originaludgave, så fortvivl ikke, hvis du brænder efter lidt arabisk action ;)


THE TRAITOR PRINCE
Ravenspire #3
af CJ Redwine
ISBN13: 9780062822406
Lydbog, 11t 45m / Udgivet den 13. februar 2018

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen