Arlo Finch i Flammernes Dal af John August

[ Bogen er lånt på biblioteket. ]

Arlo Finch troede, at man som ranger skulle lære at binde knob, lave ild uden tændstikker og klare sig i den vilde natur. Men da han flytter til en lille, vejrbidt by i det fjerneste hjørne af Colorado sammen med sin mor og sin søster, opdager han, hvor meget han tog fejl.

Hans nye venner, Indra og Wu, lærer ham hurtigt det mest basale – at lave tordenklap, fingerlys og at finde overnaturlige dyr.
Men han får snart brug for at lære mere, for i de mystiske skove og mægtige bjerge, der omkranser byen, findes en skjult verden, som rykker tættere og tættere på. Og det er slet ikke tilfældigt, at mørket rækker ud efter netop Arlo Finch …

Arlo Finch i Flammernes Dal er første bog i serien om Arlo og hans eventyr ind i det magiske vildnis. Det er oplagt læsning for børn i alderen 12+, der er til action, eventyr og magi. Har du et barn derude der kunne lide Harry Potter, så prøv at stik dem den her!

Arlo flytter sammen med sin mor og tvære storesøster ind hos deres mystiske onkel, der bor en ??? nordamerikansk lille by. Her bliver Arlo snart optaget i det lokale spejderhold - men det er absolut ikke de grønne og blå spejdere som vi kender dem. De hedder Rangers, og de udforsker de vilde skove og de endnu vildere dyr og væsner, de støder på. Et eller andet magisk eller mystisk afholder de voksne fra at huske deres egne magiske barndomme, så denne samling børn og unge kommer ud på en alvorlig omgang eventyr, og de har kun hinanden til at redde sig ud med skindet i behold.

Det er altså en bog om magi, sammenhold, venskab og eventyr, og den er virkelig godt skrevet. Den blandet magi og mystik med god gammeldags spejderkunnen. De lærer at begå sig i den vilde natur og binde knob, starte ild, etc, men også at laveblandt andet tordenklap og fingerlys. Verdensopbygningen er måske ikke helt så grundig som fx Harry Potter, og man kan godt engang i mellem føle, at der bliver sprunget lidt let hen over både tid og nærmere forklaringer, men selve plottet og stemningen; det kan der ikke sættes en finger på. Jeg var fanget fra side 1 af og glæder mig rigtig meget til at forlaget får oversat bog 2, Arlo Finch in the Lake of the Moon.


ARLO FINCH I FLAMMERNES DAL
Arlo Finch #1
af John August
ISBN13: 9788771659078
272 sider / Udgivet den 11. oktober 2018
Original titel: Arlo Finch in the Valley of Fire [2018]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen