Fra nu af og for evigt af Julie Clausen

[ Bogen er er hørt som lydbog hos Mofibo,
samt er et anmeldereksemplar fra forlaget Turbine. ]

Det var lidt tilfældigt, at mit valg faldt på bogen her. Jeg trængte til noget nemt og hurtigt, og den var let tilgængelig. At den så viste sig at være helt fantastisk - ja det var jo en dejlig sidegevinst.

Fra nu af og for evigt er en dansk ungdomsroman om de fire nordjyske gymnasiekammerater Johanne, Nicklas, Saga og Christian. De er få uger fra sidste eksamen i 3.g og tager i sommerhus for at få en tiltrængt pause fra læseferien - men deres miniferie får store konsekvenser.

Ambitiøse Christian er ved at gå ned med flaget på grund af eksamenstress - han SKAL have perfekte karakterer. Da den meget populære og vellidte Saga forsøger at lægge an på ham, reagerer han voldsomt. Samtidig drikker barndomsvennerne Johanne og Nicklas, den sky jomfru og den charmerende fuckboy, sig alt for fulde, og da de vågner dagen efter, er Johannes hukommelse sløret. Har de dyrket sex? Og sagde hun ja til det? Kunne hun overhovedet sige fra eller til?

De fire må arbejde sig igennem en masse tanker og følelser samtidig med at livet går videre, og dimensionen nærmer sig. Det er en virkelig medrivende roman, der skiftevis hopper i mellem de fires synsvinkler, og jeg var helt væk i den.

Bogen er højaktuel med temaer fra teenagemiljøet om alt fra eksamenspres til angst og #metoo. De fire er lige på vippen til at træde ind i de voksnes rækker for alvor, og det er en roman om at finde ud af hvem man er og hvad man vil i livet.

Hvor mange danske ungdomsromaner lægger sig i det meget rå spor, så tager bogen her en lidt mere afdæmpet og hyggelig rute, og det er ultimativt en feel good kærlighedshistorie - de skal bare nok så meget igennem først.


Fra NU AF OG FOR EVIGT
af Julie Clausen
ISBN13: 9788740652833
Lydbog, 5t 47m / Udgivet den 24. oktober 2018

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

  1. Øj, det lyder lige som sådan en bog, jeg har brug for i øjeblikket.
    Skidegod anmeldelse!

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Lån løs på eReolen