Rejsen til Arkadia af Tobias Bukkehave

[ Bogen er lånt på biblioteket. ]

Tænk, hvis dit yndlingsspil var virkelighed!

Elmer er en helt almindelig dreng med store krøller, som ikke tænker på meget andet end fodbold. Han fatter intet om computere, men da han en dag skal lave gruppearbejde med klassens nye pige, Emmy, bliver han nødt til at skaffe en iPad. Emmy er skarp, krævende og et geni på en computer. Og så gør duften af hendes kastanjefarvede hår ham lidt svimmel. Elmers nye iPad viser sig at være en portal til landet Arkadia, og da den sluger Emmy, må han følge efter. En verden med gamle profetier, mægtige magikere og drager åbner sig. Men det er også en verden med sorte riddere og en dusør på 750 guldstykker til den, der fanger Elmer. Død eller levende. Elmer må risikere sit liv for Emmy. Men vil Emmy overhovedet reddes? Og hvem er troldkvinden med de grønne øjne?
Rejsen til Arkadia af Tobias Bukkehave er første bog om drengen Elmer og det magiske eventyrland Arkadia. Det er lidt en syret version af Narnia, som tilgås via en magisk iPad, og Elmer, der har absolut nul interesse for computerspil, må kaste sig ind i ét, for at redde sin veninde Emmy, der er blevet taget til fange af den onde dronning.

Historien er illustreret undervejs med enkelte helsides billeder i flotte farver, men de er få og langt i mellem, og spiller i sidste ende ikke den store rolle i at understøtte historien, der klarer sig fint uden i lydbogen. Verdenskortet giver dog en fin oversigt.

Jeg syntes ultimativt ikke, at bogen her er super godt skrevet, hvilket trak min læseoplevelse en del ned, men historien er meget fantasifuld og blander behændigt traditionel fantasy med computerspil (hvilket desværre også indebærer at klicheerne står i kø). Målgruppen, de computerspilsglade 10-11-årige vil dog muligvis være lidt mere imponerede end jeg.

Jeg syntes, Elmer er for urealistisk i dagens Danmark - én ting er at være mere glad for fodbold end computere, men hans niveau af naivitet og uvidenhed, når det gælder teknologi er bare fjollet. Emmys historie med de fraværende forældre, der prioriterer deres arbejde over familiesamvær, og som driver hende til at bruge mere og mere tid foran skærmen er fin, men der er ikke meget i hendes personlighed udover det - at være bitter/arrogant og god til computerspil.

Computerspilsfigurerne/indbyggerne i Arkadia er som nævnt ret klichéagtige - men det er de som oftest i de traditionelle computerspil, så det er egentlig okay. Hvad jeg dog på ingen måde kunne forenige mig selv med, er den noget nær racistiske karikatur af den kinesiske (trold)mand Xinxin. 90'erne har ringet. De vil gerne have den slags skildringer tilbage (det var slemt nok at læse - det blev endnu værre da jeg valgte at høre dele af bogen som lydbog!).


REJSEN TIL ARKADIA
Elmer Baltazar #1
af Tobias Bukkehave
ISBN13: 9788711563199
352 sider / Udgivet den 5. februar 2018

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen