De Magiske Møgunger 1 + 2 af Neil Patrick Harris

[ Hørt som lydbøger ved Mofibo,
og lånt på biblioteket. ]

De Magiske Møgunger er to skønne læs selv / højtlæsningsbøger for børn i alderen ca 9-13 år (eller i mit tilfælde, 30½). De er skrevet af skuespilleren, de fleste nok bedst kender fra tv-serien How I Met Your Mother - Neil Patrick Harris. Det kommer ikke videre bag på mig, at der i denne multi-talentfulde mand også gemmer sig en dygtig forfatter.

Vi følger den forældreløse Carter, som stikker af fra sin modbydelige og småkriminelle fusker af en onkel, der udnytter magi/trylletricks til at snyde folk. Carter nærer ingen illusioner om magi - for ham er det bare fusk, fup og fidus. Men han er super dygtig til trylleri - specielt med spillekort.

Carter ender i et omrejsende cirkus, og her kunne man hurtigt tro, at vi skal i gennem den gamle kliché med børn, der finder lykken i et magisk cirkus, men her tager man fejl! Cirkusset styres af onde fuskere, der er langt værre end Carters onkel - men heldigvis finder han i stedet byen Kildevælds tryllebutik og dens helt fantastiske bestyrer, Hr. Vernon - og Hr Vernons datter, Leila, og hendes venner, som også er fabelagtige tryllekunstnere in spe. Alle børnene har hvert deres fokusområde - Leila er den fødte udbryderdronning, mens Theo er vanvittig dygtig med en violin, og Ridley kan forvandle ting.

I løbet af første og anden bog følger vi venneflokken (der altså kalder sig De Magiske Møgunger) og de eventyr, de kommer ud på. I første bog er det de skurkagtige cirkusfolk, der skal ned med nakken, og i anden bog er der fokus på Leila, og hendes historie.

Udover spændende historier byder bøgerne på fine illustrationer, samt en række øvelser til hvordan man selv kan blive en dygtig tryllekunstner. Der er en fin humor hele vejen igennem, hvor den fortælleren ofte bryder den såkaldte fjerde mur og taler direkte til læseren.

Alt i alt en rigtig fin serie, som jeg glæder mig til at læse mere af, og som jeg varmt kan anbefale.


DE MAGISKE MØGUNGER
Magic Misfits #1
af Neil Patrick Harris
Oplæst af Peter Jorde
ISBN13: 9788726064742
Lydbog, 4t 54m / Udgivet den 22. august 2018
Original titel: Magic Misfits [2017]

DE MAGISKE MØGUNGER
- den anden historie
Magic Misfits #2
af Neil Patrick Harris
Oplæst af Peter Jorde
ISBN13: 9788726064766
Lydbog, 6t 9m / Udgivet den 28. februar 2019
Original titel: The Second Story [2018]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen