Børnene fra Sølvgade af Renée Toft Simonsen

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra Politikens forlag. ]

Børnene fra Sølvgade er én af mine favoritter for 2019. Det er en superskøn børnebog, der er både sjov og hjerteskærende.

Katinka på 11 år bor sammen med sine tre søskende i Sølvgade 104. Det er otte måneder siden deres mor gik ud for at vinterbade, og ingen har set hende siden.

Tristan på 15 tjener penge og laver mad, mens Katinka og lillesøster Petra på 6 år samler flasker i weekenden. Kirk på 9 vil være advokat og har allerede travlt med sine studier. Det går sådan nogenlunde for den lille flok, men de står overfor et stort problem. Det er tid for Petra at begynde i skole, men den strenge rektor kræver, at det er en voksen, der skriver hende ind, og både hun og kommunetrolden er begyndt at fatte mistanke om at der mangler noget - eller nogen på Sølvgade 104.

De evigt praktiske børn lægger derfor en plan - de vil hyre en hushjælp, der kan følge Petra i skole. Men de har kun råd til at betale løn i 3 måneder, og derfor bliver det ekstra kritisk, da de hver og én forelsker sig i Miss Nelly - deres skønne, varme og rare mandlige hushjælp i nederdel og høje hæle.

Historien er virkelig velskrevet og fængende, og man føler virkelig med børnene, der er både snusfornuftige og totalt naive overfor den kolde voksenverdens logik og regler. Men de er både seje og stædige og fortjener den lykkeligste af alle lykkelige slutninger.

Bogen er velegnet til såvel oplæsning som selvstændig læsning, og lydbogen, hvor forfatteren selv oplæser, kan også varmt anbefales.


BØRNENE FRA SØLVGADE
Af Renée Toft Simonsen
ISBN13: 9788740052862
249 sider / Udgivet den 16. maj 2019

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen