Morrigan Crows magiske prøvelser af Jessica Townsend

[ Bogen er hørt som lydbog,
og lånt på biblioteket. ]

Morrigan Crows Magiske Prøvelser er første bog i Nevermoor serien. Den følger pigen Morrigan, der bor på Crow Manor sammen med sin knotne farmor, sure far og trælse stedmor. Nå ja, og så er hun forbandet. Hendes forbandelse gør at hun får skylden for stort set alt, lige fra uvejr til pludselige dødsfald, og som om det ikke var slemt nok at være hadet og frygtet for noget man ikke kan gør for eller ved, så er det også forudsagt at hun skal dø ved midnat på sin 11-års fødselsdag.

Alt i alt, har Morrigan virkelig fået de dårlige kort og trukket det korteste strå. Men alt dette ændrer sig, da hun bliver reddet fra den visse død i form af snappende kæber fra uhyggelige skygge monstre. Hendes redningsmand er Jupiter North, og han tager hende med til et hemmeligt land kaldet Nevermoor.

Jupiter har valgt hende som sin  sin kandidat til at blive medlem af byens mest prestigefyldte klub: Det Forunderlige Selskab. For at blive medlem skal hun klare sig igennem fire farlige og udfordrende prøvelser og bevise sit værd og talent.

Bogen er spændende og kreativ og lige til at blive opslugt af. Skrivestilen er nem at gå til, og jeg kunne tydeligt se det hele for mig.

Jeg har dog også enkelte punkter, jeg var knap så stor fan af - heriblandt føromtalte prøvelser, der virkede en tand for bisarre. Der er også ting i verdensopbyggelsen, der nager mig (heriblandt nogle ting der ikke rigtig gav mening/savnede mere dybde), men alt i alt er det en rigtig fin bog, der varmt kan anbefales til alle fantasyglade børn fra ca 10 år.


MORRIGAN CROWS MAGISKE PRØVELSER
Nevermoor #1
af Jessica Towsend
Oplæst af Sara Emilie Nielsen
ISBN13: 9788702255997
Lydbog, 10t 13m / Udgivet i 2018
Original titel: The Trials of Morrigan Crow [2017]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen