Rebelske katte af Kimberlie Hamilton

[ Bogen er lånt på biblioteket. ]

Få poterne i disse fortællinger om spændende katte gennem tiderne.

Mød vaskeægte katte, fx kattehelt, der redder liv, mestermusefangere, Hollywood-stjerner og katte i krig - og en hel masse andre fascinerende katte, der har gjort en forskel i menneskers liv.

Denne flotte bog med pelsrejsende fakta om alverdens katte er for kattefans i alle aldre.

Rebelske katte er en fagbog for børn i alderen 8-14 - men den kan nu også sagtens læse med stor fornøjelse af enhver voksen kattefan.

Bogen indeholder 30 historier om forskellige katte, der hver har levet et liv lidt udover det sædvanlige gennem tiderne. Hver kats historie fylder en side og så har den et akkompagnerende portræt - de er lavet af en håndfuld forskellige kunstnere, så stilarterne varierer. Herudover er der indimellem nogle faktasider med kattefacts der knytter sig til den foregående kats historie (fx om kattes status gennem årene, deres sjette sans, m.fl.)

Det er en rigtig fornøjelig bog at læse - dog blev jeg ofte lidt trist når jeg så på nederste linje under hver kats portræt. Her står nemlig hvornår de er født, og hvornår de er døde - og når man lige har siddet og læst om en fantastisk kat der overlevede noget drabeligt under 2. verdenskrig eller lignende, så er det lidt en mavepuster at opdage den kun blev få år gammel - Jeg ville jo helst at alle katte levede et langt og lykkeligt liv 
REBELSKE KATTE
- Fortællinger fra kattenes vilde virkelighed
af Kimberlie Hamilton
ISBN13: 9788762731950
158 sider / Udgivet den 17. juni 2019
Original titel: Rebel Cats! [2018]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen