9 fra de ni verdener af Rick Riordan

[ Bogen er lånt på biblioteket. ]

Hvor godt kender du det univers, som Magnus Chase og hans venner rejser rundt i? Tag med på en fantastisk tur gennem de ni verdener, hvor Magnus' venner fortæller om mærkelige og farlige (men ret sjove) udfordringer, og bliv klogere på et univers, der både får dig til at grine og gyse.

9 fra de ni verdener er en virkelig lækker novellesamling fra mytologiernes moderne mester, Rick Riordan. Sådan rent fysisk og grafisk er der kræset for læseren med bogen her blandt andet med flotte farverige portrætter af fortællerne (se billeder aller nederst).

De ni historier fortælles af Magnus Chases venner, som vi kender fra Magnus Chase trilogien, der har rødder i den nordiske mytologi. De bindes alle sammen af, at Thor er på løbetur igennem de ni verdener og dukker op i baggrunden på den ene eller anden måde. Blandt historierne sendes Samirah blandt andet på en mission af Odin, Hearthstone kommer op imod en trold, Alex leger med ilden og Amir forsøger at købe et par bukser. Herudover hører vi fra Odin selv, Hearthstone, TJ, Mallory og Halvfødt.

Historierne er sjove og letlæselige, og er man fan af serien, er det oplagt læsning. Der er ikke super meget kød på dem, så det er ikke en større læseoplevelse, men det er ganske fin underholdning og hyggeligt at 'møde' personerne igen - samt lære lidt ekstra om nogle af dem, som ikke har fået helt så meget scenetid i trilogien.


9 FRA DE NI VERDENER
Magnus Chase and the Gods of Asgard
af Rick Riordan
ISBN13: 9788711907115
168 sider / Udgivet den 5. juni 2019
Original titel: 9 From the Nine Worlds [2018]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019


Kommentarer

Lån løs på eReolen