Det rene guld af Karin Slaughter og Lee Child

[ Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget HarperCollins Nordic. ]

Will Trent og Jack Reacher - to mænd med meget forskellige opfattelser af retfærdighed og loven. Hvad sker der når to litterære action legender brager sammen? Det får vi svaret på i bogen her, hvor to af krimi og spændingslitteraturen helt store navne er gået sammen og har skrevet en novelle hvor deres to helte møder hinanden og må finde ud af om de kan arbejde sammen - eller om det må ende i blod. Lidt af et must read hvis man er fan af den ene eller anden (eller begge!) herrer.

Jeg har aldrig selv læst noget af Karin Slaughter - hun er simpelthen for drabelig, men Reacher er jo min go to action helt, så jeg måtte naturligvis straks have fingrene i den korte lille bog.

Bogen følger Trent, der skal undercover for at finde den formodede politimorder, der for år tilbage skød en sagesløs sherif - og han mistænker ingen andre end Reacher. Reacher har i mellemtiden fået en slags sommerjob, hvor han skal rengøre guldbarrer i selveste Fort Knox (det lyder tosset, men bogen forklarer det). Begge mænd må derfor arbejde side om side på et af jordens mest topsikrede steder, mens de tager bestik af hinanden. I mine Reacher elskende øjne, virker Trent som lidt af en skoledreng, der forsøger at regne det hele ud, mens Reacher som sædvanlig har styr på det hele og er i gang med sin egen mission.


DET RENE GULD
Jack Reacher #23.6
af Karin Slaughter & Lee Child
ISBN13: 9788771916621
136 sider / Udgivet den 2. september 2019
Original titel: Cleaning the Gold [2019]

Review by Iben Jakobsen, Borough of Books, 2019

Kommentarer

Lån løs på eReolen